Pärlfabriken

Här pärlas det för fullt!! Syster har redan fått in många beställningar. Vi har väldigt fina vänner ❤️
 

Min syster <3

Hej.
Länge sedan igen nu.

Vi har ju som vi tidigare skrivit lite om gett oss in i syskonförsöksverkstaden. Till sommaren har vi hållit på i två år utan lyckat resultat.

Som reglerna i Sverige ser ut så får man hjälp med ett barn via landstinget och sedan får man själv finansiera om man vill ha syskon. Om detta är möjligt beror även på om samma donator finns tillgänglig. Dessa regler ser väldigt olika ut i olika landsting. I Uppsala har man även begränsat antal syskonförsök. Även detta beroende på donatorsbrist.

Det är nu mamma M som ska bära syskonet. Vi har gjort 4 inseminations försök vilket det tredje resulterade i en graviditet. Denna slutade i ett missfall. Efter det har M genomgått två IVF försök som är väldigt påfrestande för kroppen. Det andra försöket resulterade även det i en graviditet och ett missfall. Efter detta missfall framkom genom en utredning att M har problem med sin sköldkörtel (eller detta visste vi - men vi trodde att läkaren på vårdcentralen hade koll på detta)
Innan senaste IVF försöket gick M till vårdcentralen och bad dem att kolla värdet eftersom detta påverkar fertiliteten. Läkaren lovade att återkomma om någon var fel. Vi hörde inget ifrån honom och utgick från att det var rätt. Vid utredningen visade det sig att värdet var ca 3 ggr för högt för att ha en chans att ha en fullgången graviditet. Så pga läkaren på vårdcentralen har vi spenderat ca 110 000kr utan en sportslig chans. Tack för det Majid!!
Ett inseminationsförsök kostar 10000kr och ett IVF kostar 35 000kr plus kostnader för mediciner och sjukskrivningar.

Min syster kom runt jul/nyår och sa att hon önskar att hon kunde göra något för att hjälpa oss och att hon bestämt sig för att börja tillverka smycken och sälja till förmån för våra syskonförsök. Hur snällt är inte det??

Hon har nu lagt upp en Facebook sida där man kan beställa olika pärlarmand efter önskemål och även stansade armband i läder och i metall. Hur fina som helst.
Hoppas många går in och köper!!

Sök på Regnbågsmostern på Facebook så hittar ni henne.

Tack Helen - du är bäst som gör detta för oss <3