Bakgrund till Bebisfabriken

Hej hej,

Som sagt är vi är två tjejer som är på gång att skaffa barn. Vi är båda i 30 års åldern och har varit tillsammans i lite mer än två år. Vi har här valt att vara anonyma till en början. Våra familjer vet inte vart i processen vi befinner oss och i nuläget vill vi ha det så. Innan vi drog igång denna resa på allvar va vi nog båda ganska inställda på att åka till Danmark och inseminera. Vi valde att börja med att boka ett samtal på Mama Mia i Stockholm för att få lite mer info om vad som gäller i denna djungel. Det vi visste innan hade vi läst oss till på internet plus att vi har vänner som skaffat barn genom donatorsinsemination.

I januari i år va vi på detta möte. Efter det kände vi oss mer inne på att gå via landstinget. Till störst del beroende på att vi båda vill vara juridiska föräldrar från början plus att det är en stor kostnad att åka till Danmark.

Eftersom kötiden i Stockholm är ganska lång och vi på Mama Mia fick veta att den i Uppsala är i stort sett obefintlig så bestämde vi oss i slutet på januari för att flytta till Uppsala för att slippa den långa väntan.

Vi fick en tid i Uppsala den 24 mars och fick då genomföra både kuratorsamtalet och första läkarbesöket. Vi va lite nervösa inför kuratorsamtalet med det visade sig att det hade vi inte behövt vara. Hon va jätte trevlig och det va ett bra samtal. Efter lunch fick vi träffa överläkaren Johannes som berätta lite mer om det medicinska. Jag som ska föda barnet fick även genomgå en undersökning och vi fick även veta att vi skulle få genomföra en äggledarspolning innan vi kunde börja behandlingen. Det fanns såklart inga tider för det så vi fick vänta en vecka innan vi kunde ringa och boka en tid. Det kändes just då som en evighet men egentligen är ju fyra veckors väntan ingenting jämfört med kötiden i Stockholm. Vi fick en tid den 29/4 så igår va vi på sjukhuset för att genomföra undersökningen där läkaren sprutar in kontrastvätska för att se att man har genomströmning i äggledarna.

Undersökningen gjorde lite ont men resultatet va bra och det va väldigt skönt att höra. Man va ju lite orolig innan såklart. Tyvärr hade vi sån otur att LH stegringen kom redan dagen efter som då är en lördag och man kan då inte genomföra insemination i denna cykel. Hade den bara väntat till söndag eller måndag så hade vi fått börja direkt men som min underbara sambo sa så finns det säkert nån mening med det oxå. Mitt BMI är lite för högt för att det ska vara optimalt enligt läkaren så jag får jobba på med viktnedgången nu fram till nästa ägglossning.

Nu inväntar vi med spänning nästa ägglossning som vi verkligen hoppas inte infaller på en lördag. Jag tycker nog att dom borde kunna ha öppet på helger oxå. Det är jobbigt att behöva vara beroende av att det infaller på vissa dagar. Jag är lite orolig att stegringen ska bli under Krisi himmelsfärds helgen där det är massa röda dagar. Men blir det så är det inte mycket att göra nåt åt.

//K


RSS 2.0